x

1.000 TL ve üzeri siparişlerde ÜCRETSİZ KARGO.

Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
USKUMRU BALIKÇILIĞI
30.12.2019

USKUMRU BALIKÇILIĞI

     40 yıl önce Marmara Denizi’nden göç eden uskumrunun 2017 itibariyle tekrar Marmara Denizi’ne dönmesiyle uskumru balıkçılığı tekrar dikkat çekmeye başlamıştır. Eti oldukça lezzetli avlaması da bir hayli zevkli olunca bizde uskumru için denize açıldık. Hem uskumru yakaladık hemde uskumru tutmanın inceliklerini anlattık. 

     Vonoz, Uskumru ve Lipari olarak 3 boyda bilinen uskumru balığının 20 cm’den küçük olanlarının avlanılması yasal değildir.

 

Vonoz= 10 - 20 cm

Uskumru =20 – 25 cm

Lipari: 25 - 35 cm                

 

     Uskumru balıkları sürü halinde ve açık denizde yaşarlar. Uskumrunun en sevdiği yemlerin başında hamsi ve çaça gelirken, uskumruyu en fazla seven avcı balıkların başında ise torik ve orkinos gelir. 8–10 yıl arasında yaşayan uskumruların Şubat ile Nisan ayı arası üreme dönemidir.

     Uskumru balıkçılığı daha çok çapari ile yapılır. Kullanılan çapariler genelde kırçıllı çaparilerdir. Bu kırçıllı tüylerin yanına pembe yada beyaz simler koyulmaktadır. Kamış ve makine kullanılıyorsa genelde 10 iğneli, kamış ve makine kullanılmıyorsa tekneden 40-50 iğneli çapariler tercih edilebilir.

     Balığın boyuna göre 1, 2, 3, 4 numara genelde beyaz renkli iğneler tercih edilmektedir. Yine balığın boyutuna göre 0.25mm köstekte 0.35 mm beden, 0.30 mm köstekte 0.40 mm beden, 0.35 mm köstek ile 0.45 mm beden tercih edilebilir.

 

     Uskumru balığı genelde 15 ile 60 m derinliğinde bulunur. Dolayısıyla kullanılan kurşun son derece önemlidir. Uskumru avında genelde 150 gr’ın üstünde iskandil ve ya sörf kurşunlar kullanılır. Uskumru son derece hızlı hareket eden bir balık olduğundan balık bulucuda balığı gördüğünüz an takımı o noktaya indirmelisiniz aksi takdirde balığı kaçırırsınız.

 

     Uskumru balığının avlarken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri; balık çaparinin iğnesini aldığı an yukarı doğru yüzerek kurşunu yukarı taşır dolayısıyla takımda bir boşluk oluşur. O anda takım toplanarak boşluk alınmalıdır aksi takdirde takım karışır.

 

 

USKUMRU AVINDA KULLANDIĞIMIZ OLTA KAMIŞI:

 

Penn Squadron 1.80 cm: 300 gr’a kadar kurşun atabilen Penn Squadron olta kamışı 2 parçalıdır. 270 gr ağırlığındaki Penn Squadron sık porselen yapısı sayesinde hem misinayı kolay boşaltır hem de kamışa fazla yük bindirmeden balığı alabilirsiniz.

 

USKUMRU AVINDA KULLANDIĞIMIZ OLTA MAKİNESİ:

 

Penn Slammer III 6500 :  Uskumru için 5500 yada 6500 boyunu kullanabilirsiniz. 6+1 paslanmaz çelik bilyesi ve 5.6:1 turu ile dikkan çeken Slammer III Penn’in en dikkat çeken ürünleri arasındadır. Slammer III 6500’ün ağırlığı 635 gr’dır.

Blog Son Eklenenler

Bu yazımızda yemek termosunun ne işe yaradığını, çalışanlar ve öğrenciler için sunduğu avantajları ve doğru termos seçimiyle ilgili dikkat edilmesi gereken noktaları inceleyeceğiz.

Devamını Oku
22.04.2025

Bu yazımızda termosun ne işe yaradığını, neden tercih edilmesi gerektiğini ve sürdürülebilir yaşamın önemli bir parçası haline nasıl gelebileceğini tüm yönleriyle inceleyeceğiz.

Devamını Oku
22.04.2025

Bu yazımızda olta kaşığının ne işe yaradığını, nasıl seçileceğini, hangi tekniklerle kullanılacağını ve bakım ipuçlarını öğreneceksiniz.

Devamını Oku
22.04.2025

Bu yazımızda doğru zokayı seçmekten renk kullanımına, teknik detaylardan sık yapılan hatalara kadar kıyıdan kalamar zokası kullanımı hakkında bilmeniz gereken her şeyi keşfedeceğiz.

Devamını Oku
22.04.2025

Bu yazımızda, konforlu ve net bir görüş sağlayacak doğru dalış maskesi seçimi için dikkat edilmesi gereken tüm noktaları paylaşıyoruz.

Devamını Oku
22.04.2025

Bu yazımızda dalış bilgisayarının ne işe yaradığını, sunduğu avantajları, dalış tablolarıyla farklarını ve doğru model seçimi için nelere dikkat edilmesi gerektiğini keşfedeceksiniz.

Devamını Oku
22.04.2025

Bu yazımızda BC yeleğinin işlevlerini, türlerini, seçim kriterlerini ve bakım ipuçlarını adım adım inceleyeceğiz.

Devamını Oku
22.04.2025

Bu yazımızda dalış regülatörünün ne işe yaradığını, nasıl çalıştığını, hangi türlerinin bulunduğunu ve doğru seçim ile bakım aşamalarını keşfedeceksiniz.

Devamını Oku
22.04.2025
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.